Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кабмін має намір збільшити у вісім разів плату операторів зв’язку за користування радіочастотами

Добробут 4191 перегляд

Опубліковано - 15.04.2010 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Кабмін має намір збільшити у вісім разів плату операторів зв’язку за користування радіочастотами
Кабмін має намір збільшити у вісім разів плату операторів зв’язку за користування радіочастотами
Держава має намір у вісім разів збільшити плату операторів зв’язку за користування радіочастотами. У листах, про які вчора повідомили компанії, вони переконують уряд відмовитися від таких планів.

Про це пише "Коммерсантъ-Украина" в статті "Уряд витискає гроші з ресурсу".

На це, за даними видання, у них є час до п'ятниці, коли проект постанови, підготовлений Міністерством фінансів, планується розглянути на засіданні урядового комітету. У результаті підвищення держава отримає додатково 1 млрд грн, а оператори будуть змушені збільшити тарифи.

Варто зазначити, що про намір уряду підвищити плату за користування радіочастотним ресурсом стало відомо завдяки листам, в яких оператори просять Кабмін відмовитися від цих планів.

Так, один з листів три найбільших мобільних оператори - Київстар, МТС-Україна і Астеліт (TM life:)) - адресували першому віце-прем'єру Андрію Клюєву. Інший - віце-прем'єру з питань економіки Сергію Тігіпку - вчора було розіслано асоціацією Телас компаніям для узгодження.

"Наша позиція викладена в листі, але поки його не подано в Кабмін, ми її не коментуємо", - зазначила начальник департаменту корпоративних зв'язків Астеліту Надія Лубніна.

Водночас у Київстарі повідомили, що мають намір підписати звернення, а в МТС - що вже це зробили.

Як повідомляє видання, у Мінфіні дійсно запланували у вісім разів збільшити плату за користування радіочастотним ресурсом, щоб залучити до держбюджету додатково 1 млрд грн в 2010 році.

Джерело "Коммерсантъ-Украина", знайоме з ситуацією, повідомило, що відповідний проект постанови буде розглянуто урядовим комітетом під керівництвом Андрія Клюєва у п'ятницю.

Слід також зазначити, що відповідно до чинної зараз постанови Кабміну № 1150 плата за користування радіочастотним ресурсом становить 1580 грн. на місяць за 1 МГц в кожному з регіонів України.

За словами джерела видання на телекомунікаційному ринку, зараз кожен з найбільших мобільних операторів відраховує за користування радіочастотами 1,5-2 млн. грн. на місяць. І якщо раніше вони платили 17-24 млн. грн. на рік, то після підвищення будуть змушені платити близько 130-200 млн. грн, підрахував співрозмовник: "Для Київстару та МТС ці втрати будуть істотні, а для дрібніших операторів - критичні".

Від “Аратти”: Президент Віктор Янукович йшов на свою посаду під гаслом: "Україна для людей". Відтак не зрозуміло, для ких саме людей Україна, якщо після підвищення тарифів, користуватися мобільним зв'язком для багатьох громадян стане розкішю.

Якщо враховувати, очевидний факт - дротові телефоні мережі й сьогодні фізично не здатні задовольнити попит населення, особливо у сільській місцевості, то фактично уряд своїм рішенням ставить під загрозу життя тисяч пенсіонерів, які втративши мобільний зв'язок не матимуть змогу навіть викликати лікаря.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.