Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. ГПУ обіцяє завершити слідство влітку

Кримінал 4535 переглядів

Опубліковано - 15.04.2010 13:49 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. ГПУ обіцяє завершити слідство влітку
Справа Гонгадзе. ГПУ обіцяє завершити слідство влітку
Генпрокурор Олександр Медведько розраховує, що розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе завершиться влітку цього року.

"Ми закінчуємо розслідування цієї кримінальної справи", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Гадаю, завершимо в липні-серпні цього року - раніше ніяк не вийде", - сказав Медведько.

"Тривалий час проводилася дуже складна міжнародна фоноскопічна експертиза ("плівок Мельниченка"). Після того як ми наприкінці 2009 року отримали висновок, у нас з'явилися нові питання, і були призначені додаткові фоноскопічні експертизи, які зараз проходять", - пояснив він.

Генпрокурор також розповів про експертизи черепа, знайденого за інформацією, наданою затриманим генералом Олексієм Пукачем.

"Усього ми провели шість судово-медичних криміналістичних експертиз черепа і залишків кісток. Вони підтверджують, що кістки належать загиблому журналісту Гонгадзе", - сказав Медведько.

"Але у справі є ще потерпілі - мати і дружина, які хочуть, щоб ми також провели міжнародну експертизу в США. Отримавши їхнє побажання, ми одразу включилися в роботу і до останнього часу перебували у переговорному процесі", - зазначив він.

"І лише зараз отримали підтвердження - у США готові провести цю експертизу. Але для цього ми повинні надати їм цілий перелік документів. І тільки після того, як їх вивчать, вони остаточно скажуть: так, ми будемо проводити цю експертизу", - повідомив генпрокурор.

При цьому він зазначив, що ні у нього самого, ні у членів слідчої групи у даній справі "немає жодних сумнівів: те, що ми знайшли, належить Георгію Гонгадзе".

"Що стосується Пукача, то з його поведінки я не думаю, що він довго буде знайомитися з матеріалами справи. Він працює зі слідчим, дає свідчення, які підтверджуються іншими матеріалами справи", - сказав Медведько.

"Можливо, у справі з'являться й інші фігуранти", - додав він.

На запитання, чи до цього все йде, генпрокурор сказав: "Я поки так не можу говорити, ось отримаємо додаткові фоноскопічні експертизи - і лише після цього зможемо працювати з іншими особами".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.