Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знижка на російський газ коштуватиме Україні газових сховищ

Газоват 5233 перегляди

Опубліковано - 16.04.2010 11:24 | Всі новини | Версія для друку

Знижка на російський газ коштуватиме Україні газових сховищ
Знижка на російський газ коштуватиме Україні газових сховищ
Україна отримає знижку на російський газ в рамках $ 50-70 за 1 тис. куб. м в обмін на передачу підземних газових сховищ Росії, заявив народний депутат БЮТ, міністр палива та енергетики опозиційного уряду Олександр Гудима.

"Наскільки мені стало відомо з російських джерел, Україна отримає символічну знижку на російський газ в рамках $ 50-70 за 1 тис. м. куб. в обмін на те, що ми передамо в оренду РФ наші підземні газові сховища", - сказав нардеп.

Причому, каже він, враховуючи, що сьогодні не визначена ринкова ціна оренди таких сховищ, уряд Азарова може передати їх в оренду Росії на довгостроковій основі і за практично символічну плату.

"Саме це Азаров запропонував Путіну, і це є тією цікавою пропозицією, про яку говорило російське керівництво", - зазначив Гудима.

Також міністр палива та енергетики опозиційного уряду розповів, що в такому разі РФ "створить на території України свій стратегічний запас газу, який буде постачати в Європу".

"На жаль, це завдасть величезного удару по Україні, оскільки, якщо це станеться, Україна вже не буде самостійним суб'єктом на газовому ринку", - сказав він.

Разом з тим, наголосив Гудима, передача таких сховищ в оренду "вписується в законодавство України".

Нагадаємо, що раніше лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко зажадала, щоб українська влада оприлюднила пропозиції для Росії в обмін на зменшення цін на газ.

Як повідомлялося, опозиційний уряд пропонує Кабміну Миколи Азарова розробити програму заміщення російського газу українським вугіллям, електроенергією, нетрадиційними енергетичними ресурсами, та врахувати це при підготовці бюджету на 2010 рік і програми діяльності Кабміну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.