Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литвин ініціюватиме ТСК по газовій угоді Тимошенко

Влада 3281 перегляд

Опубліковано - 22.04.2010 19:35 | Всі новини | Версія для друку

Литвин ініціюватиме ТСК по газовій угоді Тимошенко
Литвин ініціюватиме ТСК по газовій угоді Тимошенко
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин підписання угоди з Росією про постачання газу в 2009 році.

Про це він сказав журналістам.

«Потрібно вивчити питання: що мали на увазі, коли підписували угоду і базова ціна (на газ) була встановлена в 450 доларів», - сказав Литвин.

Спікер вважає, що комісія має розслідувати і обставини підписання в 2005 році договору про перегляд ціни на газ і її збільшення з 50 доларів до 95 доларів за тис. куб. м.

Він вважає, що відповідні дії влади були необгрунтованими і невигідними для України.

На думку спікера, саме ці необгрунтовані перегляди газових контрактів змусили чинну владу домовитися з Росією про продовження терміну перебування Чорноморського флоту на території України на 25 років.

Довідка. У 2005 році НАК «Нафтогаз України» очолював Олексій Івченко, який всю свою каденцію на посаді голови правління НАК «Нафтогаз України» провів в конфронтації з тодішнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Саме Івченкові ЗМІ приписують ініціативу підвищення транзитної ставки на газ, яка спровокувала «Газпром» заявити про підняття цін для України. Також Івченко ставив підпис під газовими контрактами на 2006 рік, які легалізували в Україні діяльність компанії «РосУкрЕнерго».

У вересні 2006 Кабінет міністрів України доручив Генеральній прокуратурі провести розслідування діяльності керівництва НАК «Нафтогаз України» в 2004 — першому півріччі 2006 року. За його підсумками Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього голови правління НАК «Нафтогаз України» Івченка за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу («привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем»).

На початку 2009 року президент Віктор Ющенко нагородив Івченка орденом «За заслуги III ступеня».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.