Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як чоловікові стати романтичним? Кодекс поведінки

Психологія та стосунки 38950 переглядів

Опубліковано - 10.09.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Як чоловікові стати романтичним? Кодекс поведінки
Майже всі жінки прагнуть бачити поряд романтичного чоловіка. Чому? Що стоїть за цим бажанням? Коли починається і чим закінчується романтизм? Як чоловікові бути романтичним, а найцікавіше - як довго? Питання непрості, оскільки немає чіткого і однозначного визначення, що таке романтика. Спробуємо розібратися.

Романтика - стан, пройнятий ідеалізацією дійсності і мрійливою споглядальністю, відхід від реальності, прагнення створити свою, комфортну, казкову, обумовлену особистими потребами. Може бути способом сприйняття світу, в якому провідну роль грають ліричні й драматичні емоції, мрії, ідеали і душевний підйом, певна надбудова над реальністю.

Відразу скажу - не ідеальне визначення, але інші ще гірше. Наприклад: «Романтика - спосіб життя, що підкреслює позитивні емоції, альтруїзм, піднесене ставлення до людини протилежної статі (як правило - чоловіка до жінки) та інші цінності, і протиставляють їх матеріальним цінностям, в тому числі прагматизму, а також політичної діяльності та іншим «серйозним заняттям». Романтика пов'язана зазвичай в оцінці ситуації з боку ідеальних образів взаємин».

Є багато й інших визначень, об'єднує їх одне: романтика - це відрив від реальності, свідомий відхід, який можна назвати неврозом, який активно рекламуються по телевізору, радіо, у любовних романах. Споживачами «теленевроза» та інших супутніх продуктів є в основному панянки, тому прихильники логіки, розуму, реальності не користуються успіхом у жінок.

Невроз, стан душевного негаразду, може бути легким впадінням в негатив і застряванням в ньому. Трапляєтья у вигляді стану сильної незадоволеності, коли все погано, життя не вдалося, навколо лише негідники, тоді й з'являється бажання від цього стану втекти, позбутися. Це закономірно, так як невроз може супроводжуватися невдоволенням собою і зниження самооцінки, дратівливістю, залежністю від оточення, нерішучістю і одночасно схильністю до імпульсивних реакцій, тому людина хоче позбутися від неврозу.

Часто виникає замкнуте коло, романтизм - втеча від реальності, веде до неврозу, з якого вдається вибратися, ідеалізувавши дійсність, повернувшись до романтичних переживань. Але щойно життя показує, що буває дуже різним, і б'є «пикою об стіл», знову починається невроз. Так багато людей по цьому колу і кружляють, а жінки - завжди попереду.

Естроген - жіночий гормон, який викликає в жінки відчуття задоволеності життям, стосунками, собою. Проведено безліч досліджень, в яких встановлено, що романтика, легкі дотики, мелодрами, серіали, любовні романи, сприяють викиду в кров естрогену. Якщо в романтичних фільмах, книгах присутні немовлята, то одночасно в кров викидається прогестерон - гормон, що відповідає за бажання няньчити, доглядати, плакати. Так, справді, у чоловіків цього гормону практично немає.

Молоді люди повинні змиритися, що жінки біологічно залежні від романтики.

У чоловіків все простіше, гормон - тестостерон, який відповідає за статевий потяг, а також викликає романтичну поведінку, виробляється для того, щоб чоловік почав жінку бажати і відповідно себе вести. Як? Так, як і написано в журналах, демонструється в телевізорі, кіно - романтично, якщо хоче, власне, отримати секс з жінкою. Після виконання функції володіння дівчиною, романтичність стає не потрібна, до появи наступної претендентки. З віком, при зменшенні виділення тестостерону, зникає всіляка романтичність, і з'являється «старий солдат, який не знає слів кохання», як у кінофільмі «Здрастуйте, я ваша тітка!».

Іншими словами, романтизм чоловікам не надто властивий, тобто біологічно не обумовлений. Ну і що? Якщо чоловік душевно багатий, то, звичайно, він не повинен, але може бути романтичним. Адже йому не шкода, а їй - приємно. Плюсів багато, наприклад, дівчата будуть цікавитися частіше, сімейні відносини буде зберегти простіше, та й спільне життя стане краще. Для цього корисно дотримуватися «Кодексу романтичного чоловіка».
Стаття 1. Ви не праві.

Ви не праві, якщо думаєте, що можете жінку переконати логікою, міркуваннями, її можна тільки вмовити, причому лише з використанням образів, почуттів, гарних слів. Вчіться цього.

Стаття 2. Романтиці потрібно вчитися, вчитися і вчитися, оскільки чоловіки черстві, грубі, прямолінійні, стурбовані істоти.

І тільки романтичні переживання в мозку жінок можуть цих волохатих тварин представити мужніми героями красивих любовних пригод. Кожен для цього просто зобов'язаний скласти список романтичних слів і вчинків. Для мотивації (яка, як відомо, - основа успіху в будь-якій справі, прим. "Аратти") використовуйте правило: вам не шкода, а їй приємно.

Стаття 3. Жінки різні.

Тому те, що одна буде вважати романтичним, інша не розцінить подібним чином. Все залежить від набору тих казок про кохання і стосунки, які панянки засвоїли з дитинства.

Важливо зрозуміти, що саме для цієї дівчини буде романтичним, і діяти відповідно до її уявлень.

Стаття 4. Всі вони однакові.

При всьому розмаїтті, всі жінки - однакові. Наприклад, кішки бувають різних мастей, різної поведінки, характерів, при цьому вони все одно кішки: у них вуса, хвіст, чотири лапи, на яких вони ходять. З цієї точки зору романтичним бути простіше, кішки ласі на мишей, жінки - на слова кохання, що показують і підкреслюють чесноти, і перевагу над іншими панянками. Загальне метаповідомлення: "Ти єдина і кохана, інших таких більше не існує!". Додайте барвистих прикметників, вийде романтично, практично для всіх жінок.

Стаття 5. Ви - словоблуддя.

Якщо тільки говорите і нічого не робите. Слова повинні супроводжувати дії. Причому дії теж повинні бути романтичними, показувати, що це тільки для неї, оскільки вона най-най (додайте правильний прикметник). Стандартний набір дій, на якому не варто зупинятися, але для початку піде. Ресторан, свічки, повільна музика, прогулянка під місяцем (тримаючись за руки, а не за груди, як вам цього хочеться), при цьому слова, слова, слова ... Дивись статтю 3, 4.

Стаття 6. Радійте.

Тому, чим захоплюється вона. Це можуть бути сопливі діти в пісочниці, або квіточка в клумбі, який-небудь волохатий фрукт на вітрині магазину, слізливий фільм з заплаканою головною героїнею і негідником-коханцем. Всі ці її романтичні переживання, підтримуйте, говоріть про це, розвивайте сюжет, тільки обличчя при цьому не скривлюйте, будьте чесними, адже, нагадую, вам не шкода, а їй приємно.

Стаття 7. Слухайте.

Романтичне та інше марення називається у дівчат почуттями і переживаннями, про які обов'язково треба розповісти. Якщо вона сидить удома в печалі, значить, просто під рукою немає телефону. Ви повинні її слухати, кивати головою, радіти та емоційно підбадьорювати: як здорово, класно, очманіти! Навіть якщо це буде розчутлива розповідь про придбання нової спіднички.

Стаття 7. Дрібні приємні випадковості.

Романтичними сприймаються дрібні спонтанні подарунки, просто від усієї душі! Наприклад: ви йшли по вулиці і побачили на прилавку набите тирсою чи поролоном волохате чудовисько, в її інтерпретації - «миленького, пухнастого ведмедика», одразу ж придбайте і подаруйте! Вона буде з ним спати або посадить на видне місце і з розчуленням згадає про ваш романтичний подарунок.

Стаття 8. Змінюйтеся.

Не повинно бути постійно однакових романтичних вчинків і слів, від повторення вони перестають бути такими. Різноманітність запорука романтичності. Якщо зовсім нові ідеї не приходять, скористайтеся принципом: те ж саме, але в іншій обстановці. Якщо читали вірші в парку, прочитайте їх на даху хмарочоса - романтично.

Стаття 9. Зачіпайте!

Ніжні дотики, торкання, «обіймалки» бувають дуже романтичними. Пам'ятайте правило: якщо її не чіпляють ваші слова, то не повинні чіпати і руки. Послідовність саме така. Правило - «взявся за груди - говори що-небудь» не зовсім підходить романтичному чоловікові, хоча всяке буває...

Стаття 10. Якщо не хочеться, то все одно треба.

Створіть звичку бути романтичним. Зуби в дитинстві теж чистити не хотіли, але нічого, звикли. Звичка створюється приблизно за місяць або два, за умови щоденних вправ. Нехай спочатку не хочеться, але є таке слово - треба! Не вам, а їй. Що не зробиш заради коханої жінки! Адже ви можете, а вона хоче, а якщо можете - значить, зробите. Пам'ятайте, деякі зусилля з вашого боку окупляться багаторазово.

Успіхів!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.