Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що жінці заважає будувати гармонійні стосунки? Відсутність поступливості

Психологія та стосунки 26750 переглядів

Опубліковано - 15.05.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Переможців тут не буде...
Переможців тут не буде...
У жінки є природна потреба бути слабкою, захищеною, відчувати себе як «за кам’яною стіною». Завжди існує бажаний образ коханого. Але в житті не в кожної вдається побудувати відносини саме з такою людиною.

Авторитарні пані часто страждають від того, що поруч з ними слабкі, безвольні представники сильної частини людства.

Це відбувається тому, що чоловік не може конкурувати із жінкою. Якщо вперта дівчина зустрінеться з упертим хлопцем, вони не протримаються й дня в стосунках! Вона стукне кулаком по столу, він стукне кулаком по столу, а хто погоджуватися буде?

Чоловік, який завжди погоджується, - підкаблучник. Можна сказати, що це вигадані стереотипи суспільства. Але не можна посперечатися з тим, що в природі роль самця людини - захисник, годувальник, воїн і т.д. А роль жінки - берегиня вогнища. Так кому належить бути найсильнішим у парі?

Звичайно, не все так однозначно. Пані повинна бути сильною, хоча б для того, щоб подолати свої життєві негаразди, труднощі, прогодувати і виростити дітей (іноді на самоті). Навіть для того, щоб дочекатися його, єдиного, необхідне вміння жити одній. Але це не заважає їй погоджуватися, поступатися, йти на компроміси, приймати людей і не сперечатися з ними. А разом з тим, сильний чоловік виживе тільки поруч з м’якою, податливою партнеркою.

Практика показує: щаслива та берегиня вогнища, яка живе з цим (у її уявленні) чоловіком. Але, боюся, що у найбільш затятих суперечниць особисте життя не склалося. І десь в глибині душі вони сумують за тим чоловіком, який малюється в їхніх образах, мріях. За тим, що вміє постояти за себе і за свою сім’ю, підставить своє сильне плече і іноді дозволить їй бути слабкою, безвольною, беззахисною і навіть просто дурепою.
Малюнок Ігоря Лук’янченка
Малюнок Ігоря Лук’янченка
Я не бачила щасливих сімей з лідером-жінкою. У таких парах обидва завжди не задоволені своєю біологічною роллю. І це породжує сварки, невдоволення, біль, агресію, претензії. Часто неусвідомлені. Вона категорично вимагає, щоб він у всьому їй поступався і зневажає за поступливість. А він, переставши відчувати себе захистом дому, абстрагується і живе в своєму світі. Рішень не приймає, у вихованні дітей участі не бере, слова наперекір не скаже. І якщо любить свою пасію, то зовсім не тією любов’ю, якою хотілося б. А вона, незатребувана природа, часто страждає хворобами жіночих органів. У скількох вольових авторитарних знайомих жінок вирізані матки, виявлені пухлини грудей та інші хвороби - не перелічити.

У мене був схожий досвід. Коли в кожній сварці я проявляла агресію, здавалося, захищаю себе. На ділі відстоювала свою правоту і судомно репетувала. Горда «Амазонка» з «сильним характером», по суті, маніпулювала і вимагала: «Вийми та поклади тут і зараз те, що я хочу» або «А тепер кайся і падай в ноги».

У моменти сварок здавалося, всередині живе озлоблена пригнічена ​​вовчиця. Вона весь час бореться і відстоює свої права на життя, на свободу. Всі вимоги - категоричні без компромісів. Хоча, здавалося, що йду назустріч, а цього не цінують. Усередині вирували бурі й урагани. У моменти злості могла «рознести все» на своєму шляху. Якась незрозуміла внутрішня енергія виливалася назовні з силою, яка конкурує з чоловічими пристрастями. Чи потрібно цьому дивуватися, якщо врахувати те, що з дитинства мене виховували як «доньку командира». Мені була невластива жіночність, прийняття, м’якість. Зате я вміла лазити по деревах, «воювати», наказувати, керувати. Природно, все це не сприяло гармонійному мирному союзу. А скоріше, навпаки. Бо дівчина виступала в ролі воїна.

Для того щоб будувати гармонійне кохання, так важливо бути м’якою. Вміти поступатися і погоджуватися. Бути миротворцем, а не призвідником воєн. У військових діях взагалі не брати участь. Або перечікувати їх, або відразу здаватися. Зараз, коли він рве і метає, треба проявити смирення. А потім, коли він буде добрий і поблажливий, ніжно притиснутися, огорнути і промуркотіти своє ласкаве: «А я проти». Обов’язково з прийняттям. А якщо він все одно хоче зробити по-своєму, то хай робить! Він же чоловік! Ти ж хотіла бути за кам’яною стіною. Ось і розслабся. Тому що берегиня вогнища потребує захисту, а не перебування в опозиції.

Дозволь своїй «стіні» вирішити всі проблеми. Адже ти вибрала цю людину у своє життя. Радій йому, дай можливості для зростання, а не дави їх своєю волею.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.