Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що заважає прийняти людину такою, якою вона є?

Психологія та стосунки 18112 переглядів

Опубліковано - 22.10.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Що заважає прийняти людину такою, якою вона є?
В юні роки багато хто з нас беззастережно вірить, що можуть повністю змінити іншу людину. На практиці ж все виходить навпаки. Психологи давно дійшли до висновку, що підлаштувати партнера під свої фантазії і бажання не можна.

Закоханість, як відомо, - сліпа, тому часто людина занурюється в свої почуття з головою, зовсім не помічаючи, що предмет його обожнювання - повний антипод йому (за світоглядом - прим. «Аратти»). Любов, звичайно ж, здатна творити дива, але не до такої міри, коли людина, що байдужа до мистецтва, раптом поринає у вивчення творчості великих художників. Не варто брати за зразок подібну ситуацію, яка вдало склалася у когось із знайомих. Ніхто не може дати гарантії, що відносини складуться саме так, як хочеться.

Іноді варто сказати собі «стоп» і ще раз подумати, чи варто вступати в стосунки з надією переробити іншого. Швидше за все, вони просто будуть все більше і більше погіршуватися. Гармонійні відносини припускають зміни, які відбуваються самі по собі як у чоловіка, так і в жінки. Але одна справа, коли це йде з внутрішніх осмислених спонукань самої людини, й інша - коли їй щось нав’язується.

Бажання змінити людину найчастіше має відношення до особистої історії. Кожен в душі мріє про ідеал, і образ батьків теж зберігається десь у підсвідомості. Будь-хто буде комфортно почувати себе в товаристві тієї людини, поряд з якою він може вільно здійснювати звичні дії, випробовувати знайомі почуття, тому вибір найчастіше неусвідомлено падає на знайому з дитинства модель поведінки. Якщо почати «переробку» і якщо вона навіть виявиться в де-чому успішною, в кінцевому підсумку можна розчаруватися і втратити інтерес до партнера, так як зникне щось важливе в ньому. Тому вихід один - працювати над собою.

Критика - річ непогана, якщо він націлена на поведінку людини, а не на її особистість. Не розкидати речі де попало навчитися набагато легше, ніж з мовчуна перетворитися на цікавого співрозмовника на різні теми. Ідеали іншої людини варто навчитися цінувати, навіть якщо вони абсолютно не до душі. Особистий простір необхідний кожному, інакше людина з часом зламається.

Найлегше скаржитися на партнера. Така стратегія дуже зручна - немає необхідності змінюватися самому. Багато дружин незадоволені тим, що чоловіки по дому нічого не роблять, проте варто чоловікові взяти до рук молоток, вони виривають його з рук і звинувачують у невмінні. А може бути, в глибині душі деякі не особливо і бажають, щоб партнер змінився: бояться втратити над ним владу. Зручна для себе роль критика - вигідна модель поведінки: адже той, хто хоче домінувати, завжди знайде, до чого причепитися.

Згубні звички партнера - це інша справа. Пияцтво або фанатичне захоплення комп’ютерними іграми нерідко руйнують стосунки, але навіть в такій ситуації не варто вважати себе рятівником і починати діяти за допомогою погроз: «Якщо не кинеш пити, то ...» Шантаж тут не допоможе. Краще спробувати показати людині, що її стан вас непокоїть і пригнічує, спробувати пробудити в ній інтерес до життя, розкрити очі на більш цікаві речі.

Будь-яка людина має побачити сенс від майбутньої роботи над собою. Ніхто не має права замикати партнера в клітку своїх власних мрій. Особистий розвиток відбувається у всіх по-різному. Допомогти може лише сила любові - тільки вона здатна згодом змінити на краще життя двох людей.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.