Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Маскованим представникам спецслужб не місце за столом переговорів в Україні

Світ про Україну 18043 перегляди

Опубліковано - 27.05.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Маскованим представникам спецслужб не місце за столом переговорів в Україні
Заступник голови фракції партійного блоку ХДС/ХСС у Бундестазі Андреас Шоккенгофф розповів в інтерв’ю DW про очікування Берліна від обраного Президента України.

DW: Пане Шоккенгофф, чи була для Вас несподіванкою перемога Петра Порошенка вже в першому турі президентських виборів в Україні?

Андреас Шоккенгофф: Те, що він має найкращі шанси, було зрозумілим наперед, але його перемога в першому турі стала несподіванкою. Однак найголовніша несподіванка - настільки висока явка виборців. Такий результат президентських виборів - це чіткий сигнал, поданий українським народом. Очевидні підсумки голосування роблять Порошенка демократично легітимізованим президентом України.

Чи очікуєте Ви тепер деескалації напруження у відносинах між Україною та РФ?

Ми знову закликаємо Росію визнати результат цих виборів. Виборці дали недвозначне доручення йти шляхом правової держави, боротися з корупцією, а головне - забезпечити політичну та соціальну єдність країни. Заява обраного Президента Порошенка про намір першим ділом вирушити на схід України, щоб зайнятися зміцненням економіки і соціальними питаннями, є досить важливим сигналом. Росію запрошували взяти участь у спостереженні за виборами в рамках ОБСЄ, чим вона не скористалася, хоча і є членом цієї організації. Так що їй слід визнати результат цих виборів і розглядати Порошенка як легітимного представника України.

Як Ви вважаєте, чи є обраний Президент достатньо сильною фігурою для того, щоб реінтегрувати східні регіони?

Питання не в здібностях якоїсь конкретної особистості. Та це й не справа однієї людини. Зараз - час діалогу. У ньому мають взяти участь ті, хто представляють різні частини країни й різні групи населення. У ході голосування українці сказали рішуче " Ні!" сепаратистам і терористам. Тому ті, хто працюють відкрито і прозоро, хто не намагається прикритися обманом або масками, а прямо кажуть, кого вони представляють, повинні зібратися за столом переговорів. Зараз необхідно зупинити подальшу дестабілізацію України і дати їй можливість йти тим шляхом, який вона сама для себе визначила. Україна має зберегти свою єдність, її не можна більше розділяти і дробити на частини. З цим повинні погодитися і в Москві.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр дещо ухильно відповів на запитання журналіста, чи слід посадити за круглий стіл і сепаратистів. Водночас міністр закликав розширити коло учасників таких заходів. Як Ви вважаєте, чи має сенс залучити до діалогу хоча б поміркованих представників сепаратистів ?

У будь-якому випадку за круглим столом не повинні сидіти ті, хто не хочуть діяти прозоро і не готові відкрито заявити, кого саме вони представляють і з ким пов’язані. Якщо прибулі ззовні представники спецслужб приховують свої особи, то про жодне легітимне представництво певних груп населення не може бути й мови. Це невід’ємна частина демократії: публічна особа відкрито розкриває, з ким вона пов’язана і від кого залежить. Так що за столом повинні сидіти всі, хто має на те чіткий мандат. Спочатку не брати участь в демократичних процесах, а потім претендувати на право когось представляти - це не шлях, що веде до стабільного майбутнього.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.