Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Павлик» Мороз у Луганську втік від журналістів. Усвідомивши свою безпорадність

Політмаразми 20768 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 | Всі публікації | Версія для друку

«Павлик» Мороз у Луганську втік від журналістів. Усвідомивши свою безпорадність
Кинути партнерів, обдурити виборців, взяти участь у розподіленні і спокійно насолоджуватися цоканням ручного годинника за ціною «Жигулів». Ось що таке у нас займатися реальною політикою.

І через кожні кілька років виконати ту ж процедуру. Хто не здатний - той лох і пошани не гідний. Так і було - головоломні кульбіти політиканів спокійно сходили їм з рук у роки розвиненого кучмізму, коли український обиватель з огидою перемикав канал, ледве углядівши “розмовляючу голову” чергового добродійника.

Сьогодні проробляти кульбіти стало небезпечніше - можна і шию скрутити. Луганцям пам'ятна доля нардепа Миколи Гапочки, рекордсмена зі стрибків з жердиною із фракції у фракцію. Виборці Партії Регіонів не захотіли бачити стрибуна у виборчих списках партії, і Микола Михайлович залишився без мандата.

Схоже, сумна доля Гапочки не стала скорботним прикладом для лідера українських «рожевих». Віртуозний кидок партнерів при формуванні урядової коаліції, зрада виборців, які голосували взагалі-то за того Морозу, який під снігом на Майдані, а не за того, що на прив’язі у Ріната Леонідовича. Що ще?

29 жовтня Олександр Мороз прибув з робочим візитом у Луганську область. У його напруженому графіку значився і такий культурно-масовий захід як спілкування з журналістами. На вході до залу засідань президії облради, де проходила конференція, представників преси досить грубо обшукувала охорона. Репортери розставляли руки і показували ремінні пряжки (там, напевно, повинен бути заряд «коксу»).

Далі - довге очікування, під час якого журналісти, як завжди, проклинали антинародний режим. Нарешті з'явився спікер в костюмі і його прес-секретар оголосила, що конференція продовжиться тільки півгодини. У залі пролунало несхвальне буркотіння - сиділи-чекали, а зараз ще і поговорити з Лисом української політики, як слід, не вдасться!

За вступне слово Мороз почав бурмотіти своє звичайне «Волга впадає в Каспійське море»: “тільки зараз ситуація дозволяє фактично здійснити політичну реформу... широка коаліція необхідна для України... треба перестати ділити українців на “наших” і “не наших” і подібну усипляючу нісенітницю.

Проте мантри спікера не змогли увести луганських акул пера в стан анабіозу і на сиву голову Олександра Олександровича посипалися досить провокаційні (тобто, такі, що мають відношення до життя) питання.

Спікера питали - чому коаліція не може розлучитися з «Нашою Україною», що буде з «Луганськтепловозом», чи не загрожує реалізація політреформи бардаком у місцевому самоврядуванні? Мороза просили оцінити роботу місцевого обкому Соцпартії, відомого своїми скандалами, який провалює вибори за виборами, але з дивовижною наполегливістю лишається на плаву.

Неймовірно, але факт - Мороз прийшов від цих питань в повне збентеження і почав заїкатися, як студент, захоплений у помаранчевому шарфику ректором Луганського аграрного університету.

Наприклад, долю «Луганськтепловоза» він визначив так: «Його приватизують або буде ухвалено інше рішення». Яке це, цікаво, «інше рішення» - розпиляють на металобрухт? Продадуть за 8 гривень Суркісу?

Або така сентенція: «Нам не вигідно було б, щоб Президент представляв опозиційну партію. У нас не ті традиції демократії». А як тоді проштовхувати політреформу в країні, де відсутнє реальне місцеве самоврядування і згадані «традиції демократії», коли зараз, залежно від підсумків виборів, одна область йде в Євросоюз, інша створює «єврорегіон» із Росією, а третя оголошує себе територією без НАТО?

Більш того, в ході прес-конференції з'ясувалося, що величезна частина айсберга візиту Мороза, залишилася для журналістів під водою – як ось: проведення виїзної Політради СПУ в Луганську (- Навіщо? - відповідає: «А чом би і ні!»), візит керівника Мінтрансу Рудьковського на «Луганськтепловоз» (- Що він там робить? - «Скоро буде ухвалено якесь рішення»). Само по собі виникло питання, - а навіщо Сан Санич узагалі вийшов до журналістів, коли на жодне питання не має відповіді. Хай би вже видання облради «Вісті Луганщини» підготувало, по-простому, гламурний «звіт про перебування» і всім редакціям розіслало. Дійсно, не варто було в неділю людей турбувати.

Коли пристрасті розпалилися остаточно - прес-секретар Мороза заявив про завершення прес-конференції й голова Верховної Ради втік через задні двері. Я не згущую фарби, це виглядало саме так: Мороз утік від луганських журналістів. Ніби, - сидів перед нами цілий спікер із поетичним даруванням. Як раптом, - ніби в повітрі розчинився, як літературний Коровьєв. Із запланованих півгодини спілкування з пресою тривало всього 23 хвилини.

Підведемо підсумки: Олександр Олександрович чекав лояльну зустріч, але не вийшло - він забув, що, зрадивши одних, для інших він не став своїм. І що того кредиту довіри, якою ще спекулює Янукович, у нього немає, так само як і «кишенькових соціалістичних» ЗМІ.

І що журналісти, як медіатор громадської думки, по-донбаськи виймуть дулю з кишені перед личиною Павлика Мороза!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.