Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецьку правозахисницю оштрафували за участь у святкуванні Дня Незалежності

Назад в СРСР Регіон: Донецька область 8924 перегляди

Опубліковано - 22.10.2011 09:19 | Всі новини | Версія для друку

24 серпня кілька сотень жителів Донецька, співаючи українські пісні пройшли тротуаром і спільно помолилися за Україну біля пам’ятника Тарасу Шевченку
24 серпня кілька сотень жителів Донецька, співаючи українські пісні пройшли тротуаром і спільно помолилися за Україну біля пам’ятника Тарасу Шевченку
Ворошиловський райсуд Донецька на чолі з суддею Іриною Бухтіяровою, в кращих традиціях епохи застою, оштрафував на 340 гривень заступника голови Донецької обл.організації “Просвіта” Марію Олійник.

Її адміністративне порушення полягає в тому, що 20-річчя Незалежності правозахисниця відсвяткувала разом з представниками 14 організацій. 24 серпня кілька сотень жителів Донецька, співаючи українські пісні пройшли тротуаром і спільно помолилися за Україну біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

"Суддя Бухтіярова - знаряддя репресій донецької влади, для якої, на жаль, великим святом є 1 травня, - прокоментувала рішення судді Марія Олійник. - Річницю Незалежності в Донецьку влада відзначила формальним покладанням квітів за 2 дні до річниці, а 1 травня в Донецьку влада завжди відзначає в термін і так як звикли за радянських часів - пишними демонстраціями. Хоча день народження держави - це найголовніше свято. Яке, незважаючи на протиріччя, ми повинні відзначати всі разом - і опозиція, і правляча кліка".

Олійник заявила, що оскаржить постанову райсуду і в жодному разі не має наміру платити штраф зі своєї пенсії. Вона так само має намір просити прокуратуру притягнути суддю Бухтіярову до відповідальності за утиск її прав за національною і мовною ознаками.

Олійник просила оформити справу відповідно до законодавства - державною мовою, але отримала відмову. Під час судового розгляду 20 жовтня Бухтіярова так само віддала міліціонерам наказ затримати Олійник, але без судової постанови правоохоронці не ризикнули це зробити і дозволили правозахисниці покинути судове засідання.
Суддя Бухтіярова - знаряддя репресій донецької влади. Вона також відома тим, що виправдала чорного трансплантолога Міхаеля Зіса, який перебував у міжнародному розшуку як торговець органами
Суддя Бухтіярова - знаряддя репресій донецької влади. Вона також відома тим, що виправдала чорного трансплантолога Міхаеля Зіса, який перебував у міжнародному розшуку як торговець органами
"Все це робиться для приниження національного духу та дискримінації носіїв української мови. А що стосується судді, вона порушила ст. 161 КК "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової і національної приналежності". Бухтіярову саму треба судити і позбавити права бути суддею", - вважає Марія Олійник.

Нагадаємо, святкування Незалежності в Донецьку було заборонено адмінсудом за позовом міськради. Але постанову про заборону було винесено у вихідний день - безпосередньо 24 серпня і на момент святкової ходи не мало законної сили, оскільки було оскаржене.

20 вересня суддя Ірина Бухтіярова винесла постанову про примусову доставку Марії Олійник у зал суду, хоча правозахисниця не отримувала жодної офіційної повістки.

Суддя Ірина Бухтіярова відома тим, що виправдала чорного трансплантолога Міхаеля Зіса, який перебував у міжнародному розшуку як торговець органами. Так само суддя Ірина Бухтіярова визнала автора "Донецької мафії" Бориса Пенчука винним у вимаганні й засудила до 8 років колонії, пізніше цей вирок був пом'якшений апеляційним судом на 2 роки.

З усіх чотирьох сотень учасників святкової ходи в Донецьку суд покарав одну тільки Марію Олійник.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.