Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Севастополі презентовано довідник: автор налічив 5 російських дивізій СС

Невідоме 11310 переглядів

Опубліковано - 17.05.2009 04:05 | Всі новини | Версія для друку

За версією Віктора Суворова (Богдан Резун), - серед козаків Російської визвольної армії на фото 1944 року - батько Володимира Путіна (перший ліворуч)
За версією Віктора Суворова (Богдан Резун), - серед козаків Російської визвольної армії на фото 1944 року - батько Володимира Путіна (перший ліворуч)
У Севастополі видано і презентовано для журналістів і громадськості регіону довідник «Повний перелік об`єднань і з`єднань 3-го Рейху з громадян СРСР і емігрантів».

Як передає кореспондент УНІАН, в унікальному 109-сторінковому виданні представлені «сухі» цифри і «голі» факти, опис бойового шляху тих або інших армій, корпусів, дивізій, бригад, доля їх особового складу після поразки фашистської Німеччини та її союзників у 2-й Світовій війні. Крім того, тут міститься статистичний матеріал, що стосується етнічного складу з`єднань і об`єднань, які воювали на боці німців.

Автор довідника - Вадим МАХНО, капітан 1-го рангу (служить в командуванні Військово-Морських Сил України) на брифінгу для журналістів повідомив, що брошура видана російською мовою «тільки тому, що всі видані в Росії, використані і оброблені мною при підготовці довідника 11 книг та енциклопедій - російськомовні».

За словами В.МАХНА, в результаті проведених досліджень, він дійшов до висновку, що «на боці гітлерівської Німеччини проти СРСР і союзників воювало понад 100 дивізій і бригад, а також охоронних корпусів («охоронний корпус» за німецькою термінологією - щось подібне до каральної дивізії або бригади»).

Зокрема, як додав капітан 1-го рангу, 2 корпуси військ СС (6-й піхотний і 15-й кавалерійський), авіаційний корпус «Конгресу звільнення народів Росії» тощо». Таким чином, як сказав В.МАХНО, «до довідника увійшло 140 військових організмів, від бригади і вище, що воювали на боці фашистської Німеччини». За словами капітана 1-го рангу, «з полками у мене нічого не вийшло - їх було більше 250, тому я просто фізично не зміг обробити весь масив матеріалу».

Як зазначив автор, факти він наводив лише в тому разі, якщо вони співпадали як мінімум з двох джерел, «а за основу було взято книгу С.І.Дробязка «Під прапором ворога», видану в 2004 році в Москві видавництвом «ЭКСМО». За словами В.МАХНА, в довіднику «дуже мало українських з`єднань: лише одна дивізія - «Галичина» - і три бригади» - парашутна, протитанкова і піхотна».

Як пояснив капітан 1-го рангу, «в 1941 році німці на прохання Східного міністерства відпустили з полону і направили за місцем проживання для обробки землі 277 тисяч 761 українця. Росіян не відпускали з полону, у них були два шляхи - або вдягати німецьку форму і воювати проти своєї країни, або смерть». Тому, як зазначив автор, «набагато більше було російських з`єднань і частин, тільки дивізій СС - 5 штук».

Відповідаючи на питання про мету видання подібного довідника, В.МАХНО, зокрема, зазначив: «що не хотів би, щоб існували міфи про народи-зрадники, як, наприклад, міф про кримських татар». «Коли ми говоримо про татарські батальйони - їх було 10 - треба зазначити, що більшість офіцерів у цих батальйонах були росіяни і українці. Коли ми говоримо про батальйони Російської визвольної армії, сформовані в Криму, то в них був дуже великий відсоток кримських татар». Як додав В.МАХНО, «якщо ми говоримо про РВА генерала Власова, то треба зазначити, що в її складі близько 20 тисяч було татар волзьких». Тобто, як підсумував капітан 1-го рангу, «коли ми говоримо про зрадників, треба говорити про всіх зрадників, зраджували всі, і з різних причин люди йшли воювати проти свого, виходить, народу».

Довідник розрахований на журналістів і військових істориків.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.