Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Випуск нової моделі “Запорожця” почнуть у грудні

Технології 6952 перегляди

Опубліковано - 19.09.2010 13:24 | Всі новини | Версія для друку

Випуск нової моделі “Запорожця” почнуть у грудні
Випуск нової моделі “Запорожця” почнуть у грудні
“ЗАЗ Форца” робитимуть на базі китайського “Chery A13”.

Запорізький автозавод розробляє легковик "ЗАЗ Форца". За основу взяли китайський легковик "Chery A13".

"Перша машина вийде в грудні 2010-го. Спершу — під маркою "чері". Із січня 2011- го - "ЗАЗ Форца". Новинка складатиметься із деталей українського виробництва більше ніж на 50 відсотків. У Запоріжжі робитимуть кузови. Ставитимуть українські сидіння, акумулятори, системи викиду, колеса та гумові деталі. Ціна легковика у базовій комплектації стартуватиме із 84 тисяч гривень", - розповів представник автозаводу Дмитро Степанюк.

"Chery A13" випускають у кузовах седан та хетчбек. Машина має "примружені" фари, що переходять у стрімкі лінії бічних ребер. Загострений капот прикриває решітку радіатора. Бокові вікна дверей невеликі, нагадують "Шевроле Авео".

Машину обладнано 1,5-літровим 16-клапанним двигуном на 109 к. с. і 5-ступеневою механічною коробкою передач. У змішаному циклі автівка витрачає 4,6 л на 100 км. Максимальна швидкість 160 км/год. До базової комплектації входить система АБС, ЕБД, подушка безпеки водія, центральний замок із дистанційним керуванням, кондиціонер, гідропідсилювач керма, регулювання крісла водія, електропривід та підігрів зовнішніх дзеркал, програвач із 6 динаміками, парктронік.

Поки що ЗАЗ показує лише авто під маркою "Чері". Вперше - на Столичному автошоу на початку вересня. Запевняють, "ЗАЗ Форза" буде таким самим зовні.

Китайські легковики копіюють також автоскладальні заводи в Росії. Приміром, Таганрозький автомобільний завод, ТагАЗ збирає китайські легковики "Джилі СК", "Чері Амулет", "Чері Тігго" та інші. Їх постачають і в Україну.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.