Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рецидиви розвинутого соціалізму: світовий банк підозрює Міністерство освіти України в корупції

Суспільне життя 9763 перегляди

Опубліковано - 18.05.2006 17:52 | Всі новини | Версія для друку

Рецидиви розвинутого соціалізму: світовий банк підозрює Міністерство освіти України в корупції
Рецидиви розвинутого соціалізму: світовий банк підозрює Міністерство освіти України в корупції
Через неефективне та нецільове використання коштів Міністерством освіти, яке очолює соціаліст Станіслав Ніколаєнко, Україна може не одержати 86,6 мільйонів доларів кредиту Світового банку на комп'ютеризацію середніх навчальних закладів. Банк підозрює українське міністерство в корупції та заявляє, що «склад учасників, тендерна документація та рівень підготовки не переконали нас у тому, що нинішня програма буде реалізована, а гроші витрачені за призначенням».

Додатковим аргументом для Світового банку стали дані Рахункової палати України, згідно з якими з сумарно виділених на комп'ютеризацію державних коштів у сумі 90 млн. грн. більше 68 млн. грн. відомство міністра Ніколаєнка використало неефективно або не за цільовим призначенням. Завдяки цьому з запланованих і профінансованих 2560 навчальних закладів комп'ютерні класи одержали лише 697. Рахункова палата неодноразово заявляла, що системні порушення в частині використання засобів на цільові програми керівництвом Міносвіти так і не були виправлені. Крім того, відомо, що міністр освіти та науки України С. Ніколаєнко вже фігурує в декількох корупційних скандалах.

В той же час, намір Світового банку розглянути можливість призупинення виділення кредиту не означає повної відмови від кредитування проектів Міносвіти. Однак остаточне рішення Світовий банк прийме після формування персонального складу нового уряду та вирішальним фактором стане саме фігура майбутнього міністра освіти.

Нагадаємо, програма "Рівний доступ до якісної освіти на Україні" в обсязі 86,6 мільйонів доларів розрахована на період 2006-2009 років і складалася із трьох компонентів: підвищення кваліфікації вчителів і поліпшення матеріально-технічної бази 28 інститутів післядипломного педагогічного навчання; комп'ютеризацію 200 шкіл, розробку електронних підручників і баз даних; третій етап передбачав оптимізацію системи навчальних закладів.

Строк погашення кредиту становив 20 років. Протягом п'ятирічного пільгового періоду користування кредитом відсотки на його не нараховувалися; відсоткова ставка після закінчення пільгового періоду становила 5%. У випадку успішної реалізації проекту Світовий банк мав намір розглянути продовження Програми в обсязі до 350 млн. доларів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.