Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів

Імперія «Совок» 1396 переглядів

Опубліковано - 28.05.2021 20:13 | Всі новини | Версія для друку

За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів
За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів
У Білорусі в неволі зараз знаходяться 34 журналісти, загалом за травень силовики заарештували в країні 126 осіб.

Про це в Києві під час акції "Досить спонсорувати державний терорисм Лукашенка" заявила представниця Free Belarus Centre Поліна Бродік.

"На сьогоднішній день 34 журналісти знаходяться у неволі у Білорусі", - поінформувала вона.

За її словами, за травневі дні у Білорусі було заарештовано 126 осіб, і 69 особам були призначені штрафи за адміністративними статтями, пов’язаними з протестами.

Вона нагадала про затримання колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, про події, пов’язані з інформагентством Tut.by і студією Белсату, та інші.

Активістка також зазначила, в Україні нині перебуває велика кількість білорусів, у тому числі й ті, хто виїхав після подій у Білорусі в серпні минулого року, і вони бояться за свою безпеку.

"Хотілося б, щоб (українські - ред.) правоохоронні органи не продовжували взаємодію з білоруською стороною, і не відбувалося видворення білорусів за межі України, щоб вони могли відчувати себе тут безпечно", - зазначила Бродік.

Як повідомлялося раніше, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич та його супутниця Софія Сапега.

Кабінет Міністрів припинив авіасполучення України з Білоруссю з 26 травня, а також ухвалив рішення про заборону використання із 29 травня повітряного простору України зареєстрованими в Білорусі літаками.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.