Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З дна Чорного моря піднято німецький гідролітак часів Великої Вітчизняної війни

Регіональні новини Регіон: Автономна республіка Крим 11388 переглядів

Опубліковано - 13.06.2006 09:52 | Всі новини | Версія для друку

“Дорньє Do-24Т”
“Дорньє Do-24Т”
8 червня з дна Камишової бухти Севастополя піднято німецький літак-амфібію “Дорньє Do-24Т” часів Великої Вітчизняної війни.

8 червня вперше в результаті експедиції з пошуку затонулих військових об’єктів часів Великої Вітчизняної війни Науково-виробничим підприємством “Державний океанаріум” спільно з Центральним музеєм Збройних Сил України в районі Камишової бухти Севастополя було здійснено підйом з дна Чорного моря німецького літака часів Великої Вітчизняної війни “Дорньє Do-24Т”, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Літак знаходився під водою на глибині 68 метрів. В результаті операції вже підняті фрагменти фюзеляжу, хвостової частини та кабіна. На даний час здійснюються роботи з підйому інших частин літака.

Після проведення реставраційних робіт літак “Дорньє Do-24Т” буде розміщений в експозиції філії Центрального музею Збройних Сил України – Військово-морському музейному комплексі “Балаклава” (м. Севастополь).

Довідка. Тримоторний літак “Do-24Т”, який відноситься до морської авіації, використовувався на Чорному морі з травня 1942 року у складі командування “Варна” для розвідки, а також ескортування конвоїв в Одесу та Севастополь. З лютого 1943 року літаки “Do-24Т” використовувалися для забезпечення Кубанського угрупування німецьких військ військовим спорядженням. Під час наступу радянських військ на Крим “Do-24Т” здійснювали постачання та евакуацію військ.

Літак “Do-24Т” мав розмах крила 27 метрів, довжину 22 метри, висоту – 5,75 метрів. Вага пустого літака складала 9,4 тисячі кілограм, максимальна злітна вага – 16-18 тисяч кілограмів. На висоті 3000 метрів літак міг розвинути максимальну швидкість у 140 кілометрів на годину, а дальність польоту складала 2900 кілометрів. Екіпаж літака складався з 4 – 5 осіб. На озброєнні “Do-24Т” були два 7,9-міліметрові кулемети MG-15, 20-міліметрова гармата MG-151/20. Всього було випущено до 200 літаків такого типу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.