Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Бандформування Абхазії розпочали наступ на грузинські війська

Новини Сакартвело 9068 переглядів

Опубліковано - 12.08.2008 13:15 | Всі новини | Версія для друку

Чеченські карателі із батальйонів “Схід” і “Захід” ГРУ МО РФ беруть участь у бойових діях на боці Абхазії
Чеченські карателі із батальйонів “Схід” і “Захід” ГРУ МО РФ беруть участь у бойових діях на боці Абхазії
Сьогодні вранці озброєні Росією бандформування самопроголошеної Абхазії почали операцію по витісненню грузинських озброєних формувань із зони Кодорського ущелини.

Напередодні глава МЗС самопроголошеної республіки Сергій Шамба повідомив РІА Новості по телефону, що Абхазія готова надати мирному населенню можливість покинути територію верхньої частини Кодорського ущелини, де вона проводить операцію по витісненню грузинських військових, і гарантує людям безпеку. Грузинським урядовіим військам також було пред’явлено ультиматум - негайно скласти зброю. Військові ультиматум бандформувань проігнорували.

У свою чергу постпред РФ при НАТО Дмитро Рогозін сказав в понеділок в ефірі телеканалу "Вести 24", що повторення південноосетинського сценарію в Абхазії не буде.

Наступ озброєних бандформувань кримінального анклаву проти урядових військ муверенної держави Грузія підтримують, за повідоленнями російських інормагенцій, щонайменше 9000 російських спецназівців повітряно-десантних військ, 350 одиниць бронетехніки, авіація РФ, які були введені з території Росії напередодні. У бойових діях ьеруть участь карателі чеченського спецназу ГРУ МО РФ. Їм протистоять 3000 грузинських віськових.

Як повідомляють інформагенції, наразі абхазькі банформування за підтримки російських військ просунулися на 12 кілометрів на теоиторію, контрольвану армією Грузії.

Як повідомлялося раніше, в неділю прикордонних з Грузією районах Абхазії - другої невизнаної республіки на грузинській території, у якої з Південною Осетією є домовленість про взаємну допомогу у разі військових конфліктів, введено військове положення.
Фотодокумент. Чеченські карателі поветаються після зачистки опорного пункту грузинських військ.
Фотодокумент. Чеченські карателі поветаються після зачистки опорного пункту грузинських військ.
Після розвалу СРСР Абхазія, що входила до складу Грузинської РСР, заявила про свою незалежність. Грузія в серпні 1992 року ввела війська до Абхазії, але зустріла там озброєний опір. На боці повстанців виступили війська РФ, які були там розквартировані. Озброєний конфлікт, що привів до втрати Грузією контролю над Абхазією, завершився 30 серпня 1993 року. З тих пір Абхазія, яка перетворилася у проросійський кримінальний анклав, домагається визнання своєї незалежності, яку поки не визнала жодна з держав світу. Тбілісі розглядає Абхазію як частину своєї країни і пропонує їй широку автономію у складі Грузії.

Мир в зоні грузино-абхазського конфлікту підтримують Колективні сили по підтримці миру СНД, укомплектовані російськими військовослужбовцями. Переговори по врегулюванню конфлікту перервані в 2006 році. Восени цього року, відповідно рішення ООН, миротворчій мадндат так званого контингенту СНД буде припинено.

За матеріалами РІА Новості, Lenta.ru, ІТАР-ТАСС
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.